Binnenkoer Néchin
2014
240 m²
  • binnenkoer_néchin_1.jpg
  • binnenkoer_néchin_2.jpg
  • binnenkoer_néchin_3.jpg
  • binnenkoer_néchin_4.jpg
  • binnenkoer_néchin_5.jpg
Alles staat in het teken van ontspanning. En je hoeft niet buiten te blijven om te genieten: het is belangrijk dat ook in de binnenruimte het uitzicht naar voren komt.

Deze binnenkoer is een aanzet voor de realisatie van een volledige buitenruimte. Hierbij werd een eigentijdse tuin voor ogen gehouden, met een sobere look die aansloot bij de traditionele architectuur van de boerderij.

Binnen genieten van de buitenruimte

Alles staat in het teken van ontspanning. Een terras met een grote eettafel om aan te genieten met gezelschap, een zwembad met douche en voldoende ruimte om ligstoelen te plaatsen. En je hoeft niet buiten te blijven om te genieten: zoals bij alle ontwerpen van Linea Hortus, is het belangrijk dat ook in de binnenruimte het uitzicht naar voren komt.

binnenkoer_néchin_6.jpg

In dat uitzicht zien we veel wintergroene buxusmassieven. Om leven te brengen tijdens andere seizoenen staan er ook groepen grassen en verbena, die van de zomer tot de eerste vorst blijft bloeien. Ook krentenboompjes zijn het hele jaar door een streling voor het oog: in het voorjaar hebben ze een mooie, witte bloei, tijdens de zomer kan je genieten van de lekkere krenten en in de herfst is er een prachtige koraalrode bladverkleuring zichtbaar.

Duurzame kwaliteit

Duurzaamheid vormt een belangrijke pijler. Zo werd gebruik gemaakt van Ipé-hout voor de terrassen, die de leefhoeken in de woning met de lager gelegen binnenkoer verbinden door middel van trappen. Het terras rond het zwembad werd vervaardigd uit grote tegels (90 x 90 cm) in graniet, met een afwerking in oude frijnslag.

binnenkoer_néchin_7.jpg

In de bomen en struiken zien we hoe de sfeerverlichting de kroon van het gewas in de kijker zet. Op de muren werden armaturen aangebracht met up- en downverlichting. Een draagbare lamp maakt de grote functie voor licht op dit terras af, die op de eettafel voor een gezellig en warm licht zorgt, in plaats van vaker gebruikte spots.

De esthetische waarde van de gebruikte materialen is erg belangrijk, met de nodige aandacht voor een duurzame afkomst. Deze koer vormt een prachtige wisselwerking tussen binnen en buiten.

Samen nadenken over jouw buitenruimte?