Stadstuin Halle
2011
185 m²
  • stadstuin_halle_2.jpg
  • stadstuin_halle_1.jpg
  • stadstuin_halle_3.jpg
  • stadstuin_halle_4.jpg
  • stadstuin_halle_5.jpg
  • stadstuin_halle_6.jpg
  • stadstuin_halle_7.jpg
  • stadstuin_halle_8.jpg
In deze twee tuinen met zicht op de basiliek is het echt thuiskomen. Door de combinatie van strakke vormen met warme materialen, ontstaat er een minimalistische look waarin toch geleefd mag worden.

In deze twee tuinen met zicht op de basiliek is het echt thuiskomen. Door de combinatie van strakke vormen met warme materialen, ontstaat er een minimalistische look waarin toch geleefd mag worden.

Authentieke zwemvijver

We zien dit terug in de zwemvijver, die door de strakke lijnen de looks van een zwembad krijgt. Toch heeft de zwemvijver tal van voordelen dat een zwembad niet kan bieden: doordat het niet afgedekt hoeft te worden, geniet je van uitzicht op het water, ook gedurende periodes waarin er niet gezwommen wordt. Bovendien wordt een natuurlijke ervaring opgewekt: er is een moeraszone die het water op biologische wijze zuivert. Er komen dus geen chemische producten aan te pas!

stadstuin_halle_9.jpg

Door gebruik te maken van zwarte EPDM-folie krijg je de mooie reflectie van het water te zien. Door een snelle algenvorming op de bodem en wanden krijgt de zwemvijver zo een gepatineerde en authentieke look.

Oud en nieuw komen samen

Deze ervaring wordt doorgetrokken met het gebruik van cortenstaal. Hierbij ontstaat een roestlaag op de buitenzijde, maar niet in de kern. De koperkleur die dit teweegbrengt is een mooi voorbeeld van het warm minimalisme waar Linea Hortus garant voor staat.

stadstuin_halle_11.jpg

De moderne loopbrug uit industriële staco roosters vormt een contrast met de oudere elementen die al aanwezig waren. Samen met het uitzicht op de basiliek in Halle vormt dit alles een mooi geheel. Doordat het woongedeelte tussen de twee tuinen in ligt, kunnen de bewoners genieten van een groene oase in de stad.

Samen nadenken over jouw buitenruimte?