Ontdek onze blog voor meer tips en ideeën

Met deze blog houden we je graag op de hoogte van nieuwe trends,
bruikbare tips en tonnen inspiratie op het vlak van tuinen en landschappen. 
Hier vind je alle informatie voor jouw buitenruimte! 

BLIJF OP DE HOOGTE

Linea Hortus viert 20-jarig bestaan met open tuindagen op 13, 14 en 20 mei 2017.

20 jaar Linea Hortus

Ontstaan Linea Hortus 

Tijdens de opleiding tuin- en landschapsarchitectuur leerde Bieke haar man Olivier kennen. Met hun gedeelde passie voor tuinarchitectuur startten ze onmiddellijk na hun studies in 1997 hun zaak. Bieke zorgt voor de ontwerpfase, Olivier staat in voor de realisatie van de eigen ontwerpen.

Op 27.11.1997 werd Linea Hortus opgericht, een mooie reden om hier 20 jaar later extra aandacht aan te besteden, en dat doen ze door hun eigen tuin open te stellen.

 

Open Garden & Objects & Art

Bieke en Olivier stellen hun eigen tuin open op 13, 14 en 20 mei ‘17.

Je zal er kunnen zien hoe “warm minimalisme” in de dagelijkse leefomgeving kan worden toegepast. Hoe binnen en buiten één geheel vormen, en hoe daarbij de sferen in elkaar overvloeien. En ook hoe kunst wordt betrokken in het geheel.

In de tuin, in specifieke Linea Hortus-stijl, zal je letterlijk kunnen opkijken naar een sculptuur dat zich tegen de horizon aftekent, een eigen creatie van Linea Hortus. Maar ook de eigen meubellijn en de potten en sculpturen in gebakken aardewerk van Atelier Vierkant maken deel uit van het geheel.

Voor het “open garden evenement” zal Linea Hortus samenwerken met conceptstore ‘Mamuli’, kunstenares sabine oosterlynck en kunstenaar Dimitri Oosterlynck. Hun objecten en creaties passen perfect in het plaatje van “warm minimalisme”.

linea hortus DEF2.jpg

 

Mamuli 

De conceptstore Mamuli, uitgebaat door Sylvie Schollier, vind je in het Kluisbos van Halle. De beleving voor de klant staat hier centraal. In de winkel tref je een gevarieerde selectie van interieur & decoratie aan, alsook fashion & accessoires, handtassen en kids items. De gekozen items zijn vervaardigd uit duurzame materialen, stralen eenvoud uit en zijn geproduceerd in goede omstandigheden.

Op het evenement zal Sylvie onder andere een selectie van haar tuinmeubelen van Vonk, vuurschalen en plantbakken laten zien.

Kom meer te weten op hun Facebook pagina

mamuli DEF.jpg

 

sabine oosterlynck 

De kunstenares sabine oosterlynck, ook wel ‘so’ genoemd, kan niet ontbreken op de tuindagen want er zijn duidelijke gelijkenissen tussen het werk van Linea Hortus en haar werk. Sabine bekijkt hoe bestaande objecten en materialen in een nieuwe context kunnen worden geplaatst. Ze maakt multidisciplinair werk met een focus op detail, schaalaanpassing, manipulatie en minimalisme. De tuincreaties van Linea Hortus gaan daarmee hand in hand door de vaak onopvallende ingrepen en zachte manipulatie van de natuur.

Kom meer te weten over 'so' op haar Instagram of website.

sabine oosterlynck DEF.jpg

 

Dimitri Oosterlynck

Schilder en kunstenaar Dimitri Oosterlynck heeft al heel wat op zijn palmares staan. Van jongs af aan was hij in de ban van kleuren en trachtte hij deze pigmenten zo puur mogelijk op doek te verwerken. In 1998 kwam het keerpunt en verlegde hij zijn focus naar het doek zelf. Sindsdien heeft hij een persoonlijke plastische taal ontwikkeld en brengt hij de linnen doeken als het ware tot leven. Deze techniek gecombineerd met een portie je-m’en-foutisme zorgen voor creatieve, toch sobere en minimalistische creaties.

Tijdens onze open tuin-dagen zullen enkele van zijn werken tentoongesteld worden.

Kom meer te weten op de website van Dimitri. 

dimitri oosterlynck DEF.jpg

 

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de open tuin-dagen, dan kan je ons volgen op de event facebook-pagina's van Linea Hortus:

Weekend 1: 13 en 14/5/17
Weekend 2: 20/5/17

Invitation FB.jpg

5 essentiële tips

om je buitenruimte
in te richten

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.